Beurs nieuws

Duurzame kerstpakketten

Scherm­afbeelding 2023-04-13 om 14.30.15 normaal

De populariteit van het duurzame kerstpakketten neemt snel toe op de Nederlandse markt. Steeds meer bedrijven en consumenten zijn zich bewust van de impact van hun consumptiegedrag op het milieu en de maatschappij. Ze kiezen daarom voor kerstpakketten die op een verantwoorde en duurzame manier zijn samengesteld.

Er zijn verschillende redenen voor de toename van duurzame kerstpakketten op de Nederlandse markt. Enerzijds speelt de groeiende aandacht voor duurzaamheid in het algemeen een rol. Anderzijds hebben bedrijven en consumenten steeds meer behoefte aan transparantie over de herkomst van producten en de manier waarop deze zijn geproduceerd. Dit heeft geleid tot een groeiend aanbod van duurzame kerstpakketten, waarbij bijvoorbeeld wordt gelet op het gebruik van duurzame materialen, biologische producten en fair trade producten.

Daarnaast dragen duurzame kerstpakketten bij aan de positieve uitstraling van een bedrijf. Het geven van een duurzaam kerstpakket laat zien dat een bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt en zich inzet voor een betere wereld. Dit kan bijdragen aan de loyaliteit van klanten en medewerkers en het imago van het bedrijf versterken.

Al met al is de toename van duurzame kerstpakketten op de Nederlandse markt een positieve ontwikkeling. Het biedt bedrijven en consumenten de mogelijkheid om op een verantwoorde en duurzame manier invulling te geven aan kerstpakketten.

Wat is een duurzaam kerstpakket?

Een duurzaam kerstpakket is een kerstpakket dat is samengesteld met oog voor mens, milieu en maatschappij. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit producten die zijn geproduceerd met respect voor het milieu, biologische producten, fair trade producten of producten van lokale producenten. Let ook op de verpakking en het gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled papier of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Een duurzaam kerstpakket kan ook een bijdrage leveren aan een betere wereld. Zo kan een deel van de opbrengst bijvoorbeeld worden gedoneerd aan een goed doel of kan het pakket worden samengesteld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door te kiezen voor een duurzaam kerstpakket draag je bij aan een betere wereld. Hierdoor kunnen bedrijven laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen.

Veel variatie

Op de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs zien we ook steeds meer exposanten die duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt vinden. We noemen er hier een paar, maar er zijn er zeker nog veel meer te vinden! Tolhuijs DesignBLOOM your messageDe FruitmotorVan Eigen Deeg‘sLandsBesteKaaskado.nlFlor Y saborVan Bruggen TheeSOXS.coKayoriRemade IndustryTaronginoPacha de CacaoStaallokaal.

Deel dit bericht

Bestel je toegangsbewijs voor de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs

Tips om te lezen

Bomen als kerstgeschenk

30 mei 2023

Cadeaus ontvangen tijdens de kerstperiode is altijd geweldig, maar wat als bedrijven dit jaar een cadeau kunnen geven dat niet alleen verrassend is, maar ook bijdraagt aan een betere wereld? Treebytree maakt het mogelijk voor bedrijven om bomen te schenken als relatiegeschenk. Daarmee ondersteunen ze vergroening in het hart van Afrika, een gebied waar het…

Lees verder

Duurzame kerstpakketten

13 april 2023

De populariteit van het duurzame kerstpakketten neemt snel toe op de Nederlandse markt. Steeds meer bedrijven en consumenten zijn zich bewust van de impact van hun consumptiegedrag op het milieu en de maatschappij. Ze kiezen daarom voor kerstpakketten die op een verantwoorde en duurzame manier zijn samengesteld. Er zijn verschillende redenen voor de toename van…

Lees verder

Informatie

Openingstijden 2024

Dinsdag 6 februari van 10.00 - 17.00 uur

Woensdag 7 februari van 10.00 - 16.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten