Over NKB

Historie

De Nederlandse kerstpakkettenbeurs is de gastvrije start van het kerstpakkettenjaar. Samenstellers en wederverkopers komen samen in Expo Houten. Hier worden zij – ook dit jaar – verrast met toonaangevende exposanten, met een breed assortiment en de meest innovatieve producten. De beursvloer is ruim opgezet en geeft exposanten een diversiteit aan mogelijkheden. De Nederlandse Kerstpakkettenbeurs combineert succesvol zaken doen met een prettige ambiance.

De Nederlandse Kerstpakkettenbeurs startte in 1996. In 2019 vindt alweer de 24e editie plaats. Na jarenlange residentie in Apeldoorn, een korte stop in de Jaarbeurs, is de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs terug op het oude nest waar het allemaal begon; Expo Houten.

De afgelopen jaren is het kerstpakket en daarmee de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs veranderd. De beurs past zich feilloos aan, aan trends en wensen van de bezoeker en de exposant. Het aanbod van exposanten en hun producten is breed. In de beginjaren van de beurs presenteerden exposanten veel verpakkingsmateriaal en drank. Nu, jaren later, presenteren zij o.a. duurzame producten, gezonde producten en cadeaubonnen. Ook de bezoekers zijn door de jaren heen veranderd. De beurs beweegt met hun wensen mee. De traditionele samenstellers hebben gezelschap gekregen van gespecialiseerde aanbieders van bijvoorbeeld keuzecadeaus, verspakketten, luxe geschenkpakketten en eindejaarsgeschenken.

Optie 1 NKB 2019
Optie 2 NKB 2019

 

 

Het kerstpakket

Hoewel 70% van de Nederlandse bedrijven het budget voor kerstpakketten dit jaar niet verhoogd heeft, stijgt het percentage bedrijven en organisaties dat kerstpakketten verstrekt van 61% in 2016 naar 66% in 2017. De gemiddelde waarde van een kerstpakket gaat dit jaar ook omhoog, van gemiddeld € 44,40 in 2016 tot € 47,20 in 2017.

Dit duidt op een selectievere verspreiding van kerstpakketten. Dat betekent dat bijvoorbeeld zzp’ers, uitzendkrachten of gepensioneerden geen kerstpakket (meer) ontvangen, waar dat eerder wellicht wel het geval was. Maar duidelijk is dat het aantal bedrijven en organisaties dat een kerstpakket aan hun medewerkers geeft, weer terug is op het oude niveau. (Bron: PromZ).

 

Locatie

De Nederlandse Kerstpakkettenbeurs vindt plaats in Expo Houten. De kracht van Expo Houten ligt bij het kleine en betrokken team van ervaren mensen, de onbegrensde mogelijkheden van de locatie, de gratis parkeerplaatsen en goede bereikbaarheid in het hart van Nederland (ook met openbaar vervoer). Expo Houten is recentelijk gemoderniseerd. Het hoge niveau van gastvrijheid gecombineerd met de betrokkenheid van medewerkers maken van Expo Houten dé perfecte locatie voor de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs. www.expohouten.nl